Úgy gondoltam, most bepótlom az elmaradt élménybeszámolót, hogyan is telik a tanfolyam.

 

Azóta volt 3 órám.

 

Kezdjük azzal, hogy megtanultuk, hogyan is működik egy vállalkozás, mit kell tennünk, ha szalont szeretnénk nyitni és ami a legfontosabb, hogy mennyi pénz gombol le tőlünk mindeközben az állam. Az óra hangulata jó volt, az órát tartó nő kedves volt és rugalmasan adta le az anyagot. Annyi kifogásolni valóm azért lenne, hogy csak általánosságban beszéltünk mindenről, nagyon sok kérdés nyitva maradt, hogyan is kezdjek mindennek neki, miután megszereztem a szakmát. Sajnos kérdezni nem nagyon volt lehetőségünk. A másik meg, hogy volt néhány elejtett mondata, ami azt utalta, hogy szerinte mi nem fogunk soha főállású vállalkozóként műkörmözni. Persze ezt nem mondta, de látszott rajta. Persze én sem vagyok naiv, tudom, hogy a csoporttagok fele nem akar majd ezzel kezdeni semmit, csak tartalékszakmának szánják. Viszont akkor is furcsa volt így.

A rákövetkező szombaton megismerkedtünk a gyakorlati oktatóval egy kedves, de rendkívül határozott nő formájában. Vele átvettük az összes gyakorlatot elméletben, ami azt jelentette, hogy annyit írtam, mint máskor egy egész héten az iskolában. Ami kifogásolnivalót találok, az, hogy csak diktált, de keveset magyarázott. Sajnos volt pár szakszó amit itthon csak interneten vagy ismerős által tudtam megérteni (köszönöm drága barátnőmnek Gyöngyinek, hogy segített ;) De ez apró probléma volt és betudható annak, hogy így is túlmentünk az órarendben megadott időponton és nem volt idő rá, de majd lesz még több ilyen óránk is és remélhetőleg majd sor kerül erre is.

sss.gif

A következő szombaton (ez már a múlt hét volt) elkezdtük az anatómiát. Hát, ez volt a legrosszabb. Talán említettem, hogy imádom a bioszos dolgokat, de ez az óra alulmaradt a várt színvonalon. Erről pedig 100%-ban az oktató tehet. Ott kezdődött minden, hogy bejött negyedóra késéssel, majd kivetített pár ábrát, és mint mikor valaki érettségire csak bemagolja a szöveget és elhadarja, ez az ember is pont ugyan így adta le. Annyi volt a különbség, hogy itt nem értett senki semmit, mert a felét latinul mondta. Az első óra úgy telt, hogy semmit nem kellett írnunk, de semmi sem maradt meg. Majd a következő két órában írtunk összesen két oldalt, ami csak felsorolás volt, de a magyarázat megint eltűnt egy bonyolult szakszövegben. Végül az előírtnál két teljes órával hamarabb távozhattunk. Na de legalább megtanultam, hogy vannak a kéz csontjai latinul ;)

Szerző: Bibiána  2012.11.08. 20:25 Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://kormosleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr164897801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása